کنجد گیاهی است یک ساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک می باشد.برگ های آن بیضی باریک و نوک تیز است.گلهای آن به رنگ سفید یا قرمز به طور تک تک در کناره برگ های قسمت انتهایی ساقه ظاهر میشوند
روش تهیه روغن کنجد:
- روغن کنجد از روغن های اشباع نشده و مفید برای بدن است. از آنجایی که نه تنها کلسترول خون را افزایش نمیدهد، بلکه موجب کاهش آن نیز می شود و در آمریکای شمالی و کانادا به مقدار زیاد مصرف می شود.
- برای تهیه روغن کنجد معمولا دانه ها را می شویند تا رنگ روی آن از بین برود. سپس دانه ها را آسیاب کرده و در آب میریزند تا پوست آنها جدا شده و روی آب بیاید بعد از گرفتن پوست دانه ها را خشک کرده و در آب جوش ریخته و خمیر می کنند. سپس آن را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود این روغن را روغن سرد می نامند.
- در ادامه از قرار دادن تفاله باقیمانده تحت فشار و گرما روغنی به دست می آید که به روغن گرم معروف است.
- لازم به ذکر است روغن گرم، ارزش غذایی روغن سرد را ندارد.
- معمولا تفاله ای را که از این مرحله باقی می ماند برای علوفه دام ها به کار میبرند. از آنجایی که این تفاله سرشار از مواد پروتئینی است؛ غذای خوبی برای گاوهای شیرده می باشد.
- اگر می خواهید روغنی که استفاده می نمایید، خواص کامل کنجد را داشته باشد ،دقت کنید که روغن کنجد به روش پرس سرد (FIRST COLD PRESSED) تهیه شده باشد؛ زیرا در اثر حرارت دادن روغن کنجد خواص خود را از دست میدهند.
ویژگی ها
کاهش | ابتلا به آلزایمر | اضطراب | دردهای مزمن و گرفتگی عضلات | ابتلا به پارکینسون | فشار خون | کلسترول | قند خون |
افزایش | نشاط و شادابی | هوشیاری |
تقویت | گردش خون | سیستم دفاعی بدن |
سرشار از | ویتامین E | امگا 3 | امگا 6 |
پیشگیری از | بسته شدن عروق و سکته قلبی | آب مروارید | بیماری های مفصلی و آرتروز | بروز آکنه |
رفع مشکلات | خارش پوست سر و شوره سر |
درمان بیماری های | یبوست و خشکی مزاج | بریدگی و جراحت های سطحی | یبوست | سرفه | پوست خشک | سرطان سینه | سرطان دستگاه گوارش | پروستات |
مناسب است برای | سالاد | پخت و پز | سرخ کردنی ( با حرارت ملایم) |
نوع
100 درصد طبیعی
ترکیبات:
روغن کنجد 99/97 درصد، اسید سیتریک 0.02 درصد، آنتی اکسیدانت 0.01 درصد
توصیه های بهداشتی:
1- در هنگام پخت و پز از حرارت ملایم استفاده کنید.
2- در جای خشک و خنک (حدود 25 درجه سانتیگراد) و دور از تابش مستقیم آفتاب نگهداری شود.
3- ته نشینی و کدر شدن روغن در دمای پایین طبیعی است، پس از قرار گرفتن در دمای اتاق شفاف خواهد شد.
دیدگاه خود را بنویسید